Postopek posvojitve

V Zavetišču za zapuščene živali Maribor skrbimo za najdene pse in mačke. Vse živali si v času ogledov živali po predhodni najavi lahko ogledate, jih obiščete, saj vemo, da je prvi stik zelo pomemben in pove tudi, ali nas bo žival sprejela ali ne. Za bodočega posvojitelja in za zavetišče kot skrbnega začasnega lastnika je ta informacija nadvse dragocena.

Živali, ki so na voljo za posvojitev si lahko ogledate glede na vrsto živali pod povezavami Posvoji me.

Kako poteka postopek posvojitve?

Pogosta vprašanja in odgovori:

Žival, ki jo posvojite, je veterinarsko oskrbljena, muce so sterilizirane oziroma kastrirane, cepljene proti kužnim boleznim in čipirane. Psičke so sterilizirane, tako psi kot psice cepljeni proti steklini in kužnim boleznim, so mikročipirani ter prejmejo pripadajoč evropski potni list živali. In v primerjavi s tržnimi cenami takšne veterinarske oskrbe, je posvojnina zares samo majhen prispevek zavetišču. Cenik naših storitev, v tem primeru posvoinin, najdete tukaj (49 KB).

Psi so krdelne živali, ki se močno navežejo na človeka in ne toliko na okolico. Zato je pomembno, da vas pes zares sprejme in da ga vi zares spoznate. Prvi stik ni dovolj, zato želimo, da ga v zavetišču obiščete vsaj trikrat, ga v spremstvu našega oskrbnika peljete tudi na sprehod in se šele nato odločite za posvojitev. Pomembno je, da vi spoznate psa in seveda tudi obratno, da pes spozna vas.

V zavetišču pogosto sprejmemo tudi izgubljene lastniške živali, ki jih lastniki bodisi prepoznajo na objavljenih slikah bodisi zaradi čipa pridemo do lastnikovih podatkov in lastnike obvestimo, da se njihova žival nahaja pri nas. Tudi takšno "začasno gostovanje" lastniških živali je povezano s stroški za zavetišče, zato lastnikom zaračunamo oskrbne dneve in kilometrino. Tudi te postavke najdete v ceniku (49 KB). 

Uradne ure

Uradne ure sprejemne pisarne:
Ponedeljek – petek:

9. do 11. ure in med 13. in 15. uro
Sobota, nedelja, prazniki ni uradnih ur

Sprehajanje psov:
pon - pet: 9:00 - 14:00
sobota: 10:00 - 13:00

Ogled živali samo po predhodni najavi:
pon. - pet.: 9:00 - 14:00
sobota: 10:00 - 13:00


Kontakt

Zavetišče za živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, Maribor

T: 02 480 16 60
E: zavetisce.mb@snaga-mb.si


Donacije

Materialne donacije nam lahko kadarkoli predate v košarico pred vhodnimi vrati zavetišča ali v utico za glavno stavbo kjer bodo zaščitene pred morebitnimi vremenskimi vplivi.

Finančne donacije lahko nakažete na:
Snaga d.o.o.
TRR: SI56 04515-0000-175787
Koda namena: CHAR
Namen: Donacija zavetišču