Prijava izgubljene ali najdene živali

Lastnik je dolžan izgubo hišne živali prijaviti zavetišču pristojnemu za območje, na katerem se je žival izgubila, v roku treh dni od dneva izgube. Izgubljene pse in mačke, ki so mikročipirani, prijavite tudi svojemu veterinarju, ki bo to ustrezno zabeležil v centralnem registru.

Če ste opazili izgubljeno ali poškodovano žival, ravnajte enako. Obvestite nas o vaši najdbi, pomembna je vsaka minuta (predvsem pri bolnih in poškodovanih živalih).

Zavetišče Maribor sprejema prijave 24 ur na dan
V Zavetišču Maribor sprejemamo prijave izgubljenih in najdenih živali 24 ur na dan. Obravnavamo vse prijave, prijave iz drugih območij pa se preusmerimo tudi na  zavetišča, pristojna za območje, kjer je bila žival izgubljena.

Prijave izgubljene ali najdene živali
Če se vam je hišni ljubljenček izgubil, ne izgubljajte časa. Izgubljeno ali najdeno žival lahko prijavite osebno v Zavetišču Maribor, Avtomobilska cesta 25, Maribor.

O izgubi ali najdbi nas lahko obvestite tudi prek telefona na številko 02 480 16 60. Ko dobite zvezo sledite navodilom telefonske tajnice in oddajte sporočilo. Vsi telefonski pogovori se lahko snemajo in posnetki hranijo v bazi posnetkov.

Prijave sprejemamo tudi prek elektronske pošte. Pri pisanju elektronskega sporočila bodite pozorni, da boste zapisali vse podatke, ki jih potrebujemo, da vam pomagamo. Uporabo elektronske pošte ne priporočamo za obvestilo o najdeni poškodovani živali.

Podatki, ki jih je skrbnik dolžan posredovati ob prijavi izgubljene oziroma najdene živali

Objava oglasa izgubljene živali na spletni strani Zavetišča Maribor
Po prejemu vašega elektronskega sporočila v roku 24 ur objavimo oglas o izgubljeni živali na naši spletni strani – na vstopni strani pod Novice. Hkrati uporabimo tudi druge spletne komunikacijske kanale, da informacija doseže čim večje število ljudi. Oglas ostane na vstopni strani spletne strani pet dni od objave, kasneje se seli v rubriko Šnofi novice.

Veseli bomo, če nas boste obvestili o izidu iskalne akcije.

Uradne ure

Uradne ure za splošne informacije:
pon.-pet.: 8.00  - 12.00 
Sobota, nedelja, prazniki ni uradnih ur

Sprehajanje psov za sprehajalce:
pon. - pet.: 7.00 - 13.00

Sobota, nedelja in prazniki: 8.00 - 12.00

Ogledi živali in posvojitve samo po predhodni najavi:
pon. - sob.: 12.30 - 14.30 


Kontakt

Zavetišče za živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, Maribor

T: 02 480 16 60
E: zavetisce.mb@snaga-mb.si

Dežurna tel. št.: 031-788-822


Donacije

Finančne donacije lahko nakažete na: 
Javno podjetje Snaga d.o.o. 
TRR: SI56 04515-0000-175787 
Koda namena: CHAR 
Namen: Donacija zavetišču 

Materialne donacije lahko kadarkoli predate v košaro pred vhodnimi vrati zavetišča. Tekstil sprejemamo samo po potrebi tako, da predhodno pokličite.