Napotki za oskrbo živali po posvojitvi

Vaš dom je bogatejši za novega družinskega člana. Veseli smo, da ste se odločili za posvojitev in tako kosmatincu omogočili lepo pasje ali mačje življenje v srčnem domu.

Zavedajmo pa se, da je obdobje medsebojnega prilagajanja lahko naporno – za obe strani. Zato si preberite nekaj nasvetov, kako bosta v kratkem času vi in vaš kosmatinec postala najboljša prijatelja.

Kako biti odgovoren lastnik živali, moramo razmišljati še preden si omislimo žival. Zavedati se moramo, da bo žival popolnoma odvisna od nas in da smo v celoti zanjo odgovorni.
Vedeti moramo, da žival potrebuje:

Ja, dobili ste novega družinskega člana. Predvsem poskrbite, da bo dobil vsakodnevni odmerek ljubezni in topline. Verjemite, vračal vam bo. Vsak dan znova.

Če naletite na kakšno specifično težavo, o kateri bi se radi posvetovali z našo veterinarko, nam pišite.  Pomagali vam bomo po najboljših močeh, saj smo vašega novega družinskega člana spoznali tudi mi.

Uradne ure

Uradne ure za splošne informacije:
pon.-pet.: 8.00  - 12.00 
Sobota, nedelja, prazniki ni uradnih ur

Sprehajanje psov za sprehajalce:
pon. - pet.: 7.00 - 13.00

Sobota, nedelja in prazniki: 8.00 - 12.00

Ogledi živali in posvojitve samo po predhodni najavi:
pon. - sob.: 12.30 - 14.30 


Kontakt

Zavetišče za živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, Maribor

T: 02 480 16 60
E: zavetisce.mb@snaga-mb.si

Dežurna tel. št.: 031-788-822


Donacije

Finančne donacije lahko nakažete na: 
Javno podjetje Snaga d.o.o. 
TRR: SI56 04515-0000-175787 
Koda namena: CHAR 
Namen: Donacija zavetišču 

Materialne donacije lahko kadarkoli predate v košaro pred vhodnimi vrati zavetišča. Tekstil sprejemamo samo po potrebi tako, da predhodno pokličite.